Prețuri mici în hoteluri, de Sărbători

Mai mult de jumătate dintre unităţile de cazare din România sunt deschise de sărbători, iar preţurile sunt mai mici decât anul trecut.

Un studiu al platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro arată că finalul lui 2020 îi găseşte pe hotelieri cu majoritatea unităţilor de cazare deschise şi cu pachete speciale de sărbători. Astfel, peste 60% din unităţi sunt deschise de sărbători la capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu prețuri până la 15% mai mici decât anul trecut.
De Crăciun, 34% dintre hotelieri confirmă că unitatea lor de cazare este complet sau parţial ocupată, pe când 12% sunt parţial ocupate, deoarece funcţionează cu o capacitate redusă, iar 17% dintre unităţi nu sunt deschise în perioada Crăciunului. De Revelion există un grad mai mare de ocupare al unităţilor de cazare, şi anume 38%, iar 10% dintre hotelieri au unitatea de cazare parţial ocupată pentru Revelion. Doar circa 12% dintre aceştia afirmă că nu sunt deschişi în perioada Revelionului.
Pentru atragerea românilor de sărbători, hotelierii au pregătit pachete speciale, care să le ofere turiştilor experienţe inedite. Astfel, peste 30% dintre unităţi oferă activităţi specifici sărbătorilor de iarnă, precum plimbări cu sania trasă de cai, vin fiert servit la căldura şemineului, program de colinde etc. Peste 35% dintre pachete oferă pensiune completă sau demipensiune cu preparate specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv cine festive de Crăciun. Conform situaţiei actuale, serviciile SPA sunt excluse din pachete, și doar 4% dintre hotelieri confirmă că oferă servicii wellness, în funcţie de reglementările în vigoare la momentul sejurului.

De asemenea, 45% dintre hotelieri oferă condiţii de rezervare flexibile, fără avans sau cu anulare gratuită. O altă măsură pentru sporirea rezervărilor de iarnă este reducerea preţurilor în prag de sărbători, precum şi actualizarea preţurilor în ofertă pentru anul următor. Aproximativ 20% dintre hotelieri pregătesc oferte speciale şi oferte sezoniere de tip last minute şi early booking, iar 12% au inclus în pachetele oferite servicii extra, precum: drumeţii, închirieri biciclete, folosirea piscinei exterioare gratuit etc.
Majoritatea românilor au optat pentru vacanţa de sărbători pentru minim 3 nopţi de cazare, astfel că peste 65% dintre toate rezervările înregistrate de hotelieri sunt efectuate pentru 3-5 nopţi, iar 33% dintre rezervări sunt efectuate pentru 1-2 nopţi.
Preţul mediu pentru un sejur de sărbători este între 400 şi 650 lei pentru două persoane. Dintre rezervările efectuate, 33% au o valoare între 651-1400 lei, iar 9% au o valoare de peste 1.400 lei.
Din studiu mai reiese că 54% dintre hotelieri sunt optimişti pentru anul viitor şi speră că turismul îşi va reveni treptat, începând cu luna februarie, în timp ce numai 33% sunt pesimiști, și spun că nu ştiu când va reveni turismul la condiţiile cu care au fost obişnuiţi înainte de pandemie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut