Președintele Senatului și ministrul Cercetării, în vizită de lucru la Cluj-Napoca

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, la Cluj, că o lege a zonelor metropolitane ar permite o mai bună dimensionare a serviciilor de educaţie şi de sănătate. Acesta a fost, de altfel, unul din subiectele discutate cu Emil Boc, în cadrul unei întrevederi pe care cei doi au avut-o la primărie.

„Cel mai important subiect (n.red din cadrul întâlnirii cu Emil Boc) a fost acela al necesităţii unei legi privind zonele metropolitane. O lege a zonelor metropolitane ar permite o mai bună dimensionare a serviciilor de educaţie şi de sănătate, pe care să le ofere administraţia publică locală”, a declarat Anca Dragu, în cadrul unei conferințe de presă. De asemenea, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, a precizat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că de la Cluj avem de învăţat ce înseamnă acest lanţ valoric, care începe cu cercetarea şi se finalizează cu produse care generează valoare. În opinia sa, Clujul este un pionier în ceea ce înseamnă digitalizarea administrației publice și face pași hotărâți, fiind totodată, un exemplu pentru toate administrațiile din România.

Președintele Senatului României, Anca Dragu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman și șeful Cancelariei primului ministru, Sergiu Hossu, au efectuat, vineri, o  vizită de  lucru în mai multe instituții publice din Cluj-Napoca.

Anca Dragu și Ciprian Teleman as-au întâlnit cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu rectorul UBB, prof.dr. Daniel David și cu rectorul UMF, prof.dr. Anca Buzoianu. Totodată, au fost vizitate  Centrul de vaccinare drive-through, Centrul de cercetare MedFUTURE, Centrul de Consiliere pentru Victimele Violenței Domestice.

A.M.C.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut