Preşedintele Federaţiei Române de Karate WUKF, clujeanul Liviu Crişan: ”Vrem una din primele trei poziţii la Campionatele Mondiale de Karate”

Preşedintele Federaţiei Române de Karate WUKF, Liviu Crişan, a declarat, marţi, că la Campionatele Mondiale, programate în perioada 2-7 iulie la Fort Lauderdale (SUA), România îşi propune să ocupe una din primele trei poziţii în clasamentul pe naţiuni.

„Sperăm într-un număr de medalii care să ne plaseze pe primele trei poziţii ale Campionatelor. E greu de spus un număr. Orice clasare pe podium va fi un succes, dovedind abordarea unei strategii viabile chiar şi în perioada de pandemie, când marea majoritate a competiţiilor sportive au fost oprite”, a afirmat Crişan.

Oficialul FRK WUKF a explicat însă că aşteptările sale sunt mai mici decât la ultima ediţie a Campionatelor Mondiale de karate, desfăşurată anul trecut la Cluj-Napoca.

„Aşteptările sunt mai mici, având în vedere lotul mai mic de sportivi deplasat”, a adăugat el.

Liviu Crişan a subliniat că sportivii de numele cărora se leagă cele mai mari speranţe ale României la CM din SUA sunt: Bianca Alina Dumitru, Kevin Marco Luca, Ion Albert Bătăiosu, Alexandra Corbeanu Popescu, Darius Marian Manea, Alexandru Marius Mic, Radu Constantin Popescu, Timea Elisabeta Szasz, Ildiko Szekely, Octavian Uruc şi Daiana Simona Vancsa.

La rândul său, Constantin Andrei, PR în cadrul FRK WUKF, a menţionat că speră ca imnul României să răsune de cât mai multe ori la competiţia din SUA. „Pornim la drum cu speranţa că cei doi ani de pandemie prin care a trecut întreaga lume nu a determinat o scădere a valorii lotului naţional al FRK WUKF. Suntem mai motivaţi ca oricând să demonstrăm faptul că şi sportivii federaţiei noastre pot urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, făcând astfel să răsune imnul Romaniei de cât mai multe ori în SUA. Ne dorim să obţinem o poziţie cât mai bună în clasamentul final al Campionatelor Mondiale WUKF alături de cele 32 de ţări participante de pe 5 continente. Speranţa noastră este ca la final de competiţie marea majoritate a celor 44 de sportivi componenţi ai lotului naţional FRK WUKF să fi urcat pe podium, alături de cei 47 de copii cu vârste între 8 şi 12 ani, viitoarele speranţe ale federaţiei noastre”, a afirmat Constantin Andrei.

La Campionatele Mondiale de karate WUKF – All Ages programate în perioada 2-7 iulie la Fort Lauderdale, Statele Unite ale Americii, vor participa peste 1.453 de sportivi din 32 de ţări. România va fi reprezentată de un lot format din 44 de sportivi juniori şi seniori, plus 47 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut