Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, cere numirea altui prefect la Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a cerut premierului Florin Cîțu și liderului PNL Ludovic Orban să numească o altă persoană în funcția de prefect al județului Cluj. Șeful forului administrativ județean vrea ca acesta să fie din PNL.

Numirea noului prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost prefect de Cluj, senator și actualmente la al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Cluj. Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism. PNL deținea postul de prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite și în negocierile politice,chiar într-un Guvern de coaliție”, spune Tișe în scrisoarea adresată celor doi.

Președintele CJ Cluj mai atrage atenția că foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul său.

Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face,mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem. Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj. Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimarișiconsilieri județeni”, a mai spus Tișe.

Contactat telefonic de ziarul Faclia de Cluj, liderul UDMR Cluj, Csoma Botond, nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Liderii coaliției de guvernare și-au negociat funcțiile de prefect pentru fiecare județ în parte. La Cluj, această funcție a revenit UDMR. Fostul prefect de Cluj, Mircea Abrudean a fost numit în funcția de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, printr-o decizie a primului ministru Florin Câțu. Actul a fost emis miercuri și a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut