Preotul Anton-Cristian Biru va fi înmormântat sâmbătă, la Cluj

Eparhia Greco-Catolică de Oradea Mare a anunțat trecerea la cele veșnice a Părintelui Anton-Cristian Biru (15 ianuarie 1980 – 7 iulie 2021), în după amiaza de 7 iulie, în urma unui cumplit accident petrecut la Mihăiești, în județul Cluj.

În comuniune de rugăciune, împreună cu familia îndoliată, Pr. Cristian Biru va fi condus pe ultimul drum pământesc, pornind de la Sediul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla (str. Moților nr. 26), cu nădejdea ca sufletul preotului iubit aici, pe pământ, să fie primit în dragostea Părintelui Ceresc, în Ceruri, unde să locuiască împreună cu drepții și cu sfinții, în locul pregătit lui din veșnicie de către Bunul Dumnezeu.

Vineri, 9 iulie 2021, începând cu ora 19.00, prietenii și credincioșii care l-au cunoscut și prețuit sunt așteptați la capela din incinta Episcopiei Greco-Catolice din Cluj, pentru un ultim bun rămas și rugăciune la catafalcul său.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 10 iulie 2021, la Episcopia Greco-Catolică din Cluj-Napoca, unde Pr. Cristian Biru s-a rugat și a învățat, fiind student seminarist la Cluj. De la ora 9:00 va fi celebrată Sfânta Liturghie arhierească pentru sufletul Preotului trecut la Domnul, iar de la ora 11.00 va avea loc ceremonia de înmormântare.

Cu nădejdea Învierii, se unesc în rugăciune la această tragică despărțire, dar inclusă în planul de mântuire al lui Dumnezeu, Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcopul de Oradea, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, preoții celor două eparhii, de Oradea și de Cluj-Gherla și din întreaga Biserică, persoane consacrate, credincioși, cu toții vor cere iertare de greșeli și binecuvântată odihnă pentru sufletul Părintelui adormit.

La încheierea ceremoniei de înmormântare, sicriul va fi depus în cavoul familiei la Cimitirul Pomet, str. Pomet, Cluj-Napoca – a anunțat Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Pr. Cristian Anton Biru s-a născut la 15 ianuarie 1980, la Deva, unde a fost apoi elev și licean. Între anii 1999-2003 a studiat filosofia și teologia în Franța, în cadrul Mănăstirii de la Saint Jodard. Între 2005-2009 a fost student al Institutului Teologic „Sf. Ioan Evanghelistul” din Cluj-Napoca, iar între anii 2008-2010 a studiat teologia la ICP Toulouse. A fost hirotonit preot în 21 septembrie 2014, în Catedrala din Oradea și a fost numit paroh în Parohia Bobota, jud. Sălaj. Mai târziu, în martie 2020, a fost numit preot la Sălăjeni, jud. Sălaj.

Preotul greco-catolic Anton Cristian Biru, în vârstă de 41 de ani, se afla, în 7 iulie, la volanul unui autoturism marca Dacia Logan, împreună cu soția sa și  fetița în vârstă de 4 ani. În timp ce conducea pe DN 1F, în zona localității Mihăiești, a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat. Încercând să o redreseze, a ajuns în fața unui camion de mare tonaj, impactul, surprins de camera de bord a unei mașini care circula în spatele Loganului fiind extrem de violent.

Preotul aflat la volan a murit pe loc, iar soția sa și fetița au rămas încarcerate. Mașina a fost distrusă în totalitate, iar pompierii s-au chinuit zeci de minute să scoată victimele dintre fiarele contorsionate. Acestea au fost transportate de urgență la spital.

Odihna veșnică dă-i-o lui, Doamne, și Lumina cea fără de sfârșit să îi strălucească lui, să se odihnească în pace, din mila lui Dumnezeu. Veșnica sa pomenire!

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut