Preocupări gospodărești în comuna Cășeiu

Avem o toamnă bogată în comuna Cășeiu, unde în agricultură se finalizează recoltatul produselor de sezon. Cei mai mulți din cele 10 sate componente lucrează la recoltatul   porumbului, o activitate realizată, în unele tarlale, mecanic. Majoritatea gospodarilor, însă, adună cerealele prășitoare manual, așa cum se obișnuiește din moși-strămoși.

Edilii comunei au și ei și alte preocupări cotidiene. Având în vedere timpul frumos din ultima perioadă, cei care conduc destinele comunei fac eforturi susținute în vederea finalizării investițiilor începute încă de vara trecută. Una din ele este canalizarea în satul Coplean, o lucrare de gospodărie comunală necesară populației, după ce acum câțiva ani, în localitatea respectivă a fost introdusă și apa potabilă. În ceea ce privește apa, în acest an a fost prelungită conducta și în satele Guga și Sălătriuc, unde rețeaua a ajuns deja pe străzile celor două localități, urmând ca fiecare gospodărie să fie racordată ulterior. Oricum, este o mare realizare introducerea apei potabile din sursa Gilău în cele mai îndepărtate sate ale comunei Cășeiu, unde în timpul verilor secetoase totdeauna au fost probleme cu debitul fântânilor din curțile oamenilor.

Ne aflăm în plină toamnă, când există posibilitatea să vină ploile, așa că Primăria continuă acțiunea de modernizare a trotuarelor. Recent, la Cășeiu s-a terminat  amenajarea de trotuare noi pe strada ce duce spre cimitir, urmând ca în zilele următoare astfel de lucrare să fie efectuată și în zona centrală. Este un proiect îndrăzneț al administrației locale de a asigura condiții bune circulației pietonale, după ce carosabilul a fost asfaltat pe majoritatea străzilor din centrul de comună.

Primarul comunei Cășeiu, Silviu Boldor, ne-a informat că s-au primit bani de la Consiliul Județean Cluj în vederea efectuării unor lucrări la sediul Școlii Gimnaziale  Cășeiu și la grădinița din satul Sălătriuc. La ambele locații se schimbă burlanele și  este reînnoit acoperișul, creându-se, astfel, condiții mai bune desfășurării procesului instructiv-educativ în rândul copiilor.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut