Preocupări de iarnă în comuna Vad

În această perioadă, pe agenda de lucru a primarilor nimic nu poate fi mai important decât asigurarea condiţiilor optime de deplasare pe drumurile din zona localităţilor. În sfârşit, iarna şi-a intrat în drepturi.

Zilele trecute, şi în împrejurimile municipiului Dej zăpada căzută şi temperaturile scăzute au creat probleme gospodarilor. Nu este altfel nici în comuna Vad, unde primarul David Prunean, în fiecare dimineaţă se deplasează personal în cele 7 sate componente, să verifice starea drumurilor. În prealabil, la sediul Primăriei analizează cu factorii de răspundere stadiul curăţirii acestora.

Administraţia locală din Vad a încheiat un contract cu o firmă de deszăpezire din localitate, care execută astfel de servicii şi în comunele Panticeu şi Recea Cristur. Având în vedere că la mijlocul lunii ianuarie în zona respectivă a nins abundent, maşinile şi utilajele firmei respective au acţionat pe drumurile şi străzile celor 7 sate aparţinând comunei Vad, până în ziua documentării noastre nefiind probleme referitoare la starea carosabilului.

Primarul şi viceprimarul, în aceste zile geroase ies mai des pe teren şi se documentează asupra lucrărilor de degajare a zăpezii, dar urmăresc şi asigurarea alimentelor de strictă necesitate populaţiei, ţinând cont că sunt localităţi mai îndepărtate, unde în ciuda preocupărilor gopodăreşti ale edililor, se ajunge mai greu.  Tot în această perioadă se verifică şi sistemul de încălzire a unităţilor de  învăţământ de pe raza comunei, unde s-ar putea să înceapă cursurile şcolare la 8 februarie 2021. După trei luni de inactivitate, normal că sălile de clasă trebuie încălzite, în acest sens Primăria luând deja primele măsuri.

Cei care conduc destinele comunei de pe Valea Someşulu privesc şi în perspectivă. Zăpada se va topi, iar apele pâraielor şi ale Someşului Mare vor creşte.  Învăţând din experienţele trecute, edilii, în cursul anului 2020 au efectuat mai multe lucrări de consolidare a malurilor acestor scurgeri de apă, unde în anii trecuţi au avut loc mai multe inundaţii.  La fel, au fost construite noi poduri şi podeţe, care rezistă mai bine în astfel de situaţii. E mai bine ca omul să fie precaut, decât să aibă pagube materiale, la Vad cel puţin  aşa gândesc gospodarii comunei.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut