Premii pentru elevii de 10 din Cluj-Napoca

Elevii clujeni care au obţinut în acest an nota 10 la Bacalaureat și la examenul de Evaluare Națională vor fi premiaţi de municipalitatea clujeană. Totodată, vor fi recompensați și profesorii care i-au pregătit pentru a obține aceste rezultate.

Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Emil Boc și care va fi supus dezbaterii deliberativului local în ședința din 4 august, pentru premierea elevilor care au obținut 10 la Bacalaureat și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea lor se propune alocarea din bugetul local a sumei de 8000 de lei. Astfel, fiecare elev și profesor va primi câte o mie de lei. Cei doi elevi care au reușit această performanță la examenul maturității sunt Ioana Crișan de la Liceul „Nicolae Bălcescu” și Nicolae Tănase de la Colegiul „Gheorghe Șincai”. Profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor sunt Adelina Tomoiagă, Ciprian Rad, Maria Giurgiu de la Liceul „Nicolae Bălcescu”, Gyongy Banciu, Lucia Copoieru și Ion Bușe de la Liceul „Gheorghe Șincai”.

Un alt proiect de hotărâre ce va fi discutat în deliberativul local propune alocarea sumei de 37.000 lei pentru premierea elevilor care au obținut 10 la Evaluarea Națională și a profesorilor care s-au ocupat de aceștia. Potrivit proiectului de hotărâre, fiecare elev și profesor va primi cât 1000 de lei. Elevii recompensați de municipalitate sunt: Ioana Popa și Iulia Folea de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Maria Irina Samoilă, Amelia Pop și Matei Bojan de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Miruna Moșoiu de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, Alexandru Dudescu de la Liceul „Onisifor Ghibu”, Daria Dejeu, Victor Căinap și Ioana Bob de la Școala Gimnazială „Ioan Bob”, Lavinia Arieșan de la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Andei Popa de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, Bogdan Condor și Alexandru Mureșan de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”. Totodată, 23 de profesori care s-au ocupat de pregătirea acestor elevi vor primi câte 1000 de lei. Reprezentanţii municipalității clujene spun că scopul acestui demers este acela de susținere și evidențiere a elevilor cu rezultate deosebite la învățătură, cât și de recunoaștere a rolului important al profesorilor care s-au ocupat de pregătire acestora

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut