Premii de peste 6.500 euro pentru primele trei echipe clasate în competiția E.ON Energy Challenge, ediția 2023

Una dintre cele mai apreciate competiții studențești pe teme legate de inovație și energie (lucru dovedit – spun organizatorii – de numărul participanților, care este în creștere de la an la an) – E.ON Energy Challenge, derulată de E.ON România, a ajuns la cea de-a IX-a ediție.

Ediția 2023 stă „sub semnul creativității”, conturând „cadrul ideal pentru ca echipele de studenți (din orice an de studiu) să își poată expune și testa ideile și cunoștințele” în fața juriului format din specialiști E.ON.

Și la această ediție, proiectele, structurate sub forma unor planuri de afaceri, trebuie să se încadreze în câteva teme generale, cum ar fi „Eficiență energetică și optimizare rețea”, „Energie verde”, „Digital & Smart” și „Produse și servicii clienți”.

„Noutatea ediției 2023 este că, în competiție, concurenții pot participa exclusiv în cadrul unei echipe, și nu în mod individual. Proiectele pot fi înscrise până în 24 decembrie, inclusiv, pe https://energychallenge.eon-romania.ro/inscrie-te/. Ulterior, până la jumătatea lunii ianuarie 2023, echipele își vor susține propunerile în cadrul unui video-interviu, iar cele care se vor califica pentru următoarea etapă vor fi invitate, între 13-17 martie, la sediul E.ON din Târgu-Mureș” – anunță organizatorii.

Potrivit acestora, săptămâna va fi una „dinamică și plină de experiențe deosebite”. În primele trei zile, echipele calificate vor participa la Energy Challenge Academy (ECA), unde vor cunoaște specialiști din cadrul grupului E.ON și vor primi sfaturi concrete privind realizarea proiectelor proprii, iar ultimele două zile vor fi alocate pentru pregătirea și susținerea ideilor în finala competiției.

Premiile depășesc 6.500 de euro: locul I – 3.000 euro/echipă; locul II – experiențe în valoare de 500 euro/membru; locul III – un bilet la un festival la alegere, în valoare de până la 200 euro/membru.

Din 2015 și până în prezent, E.ON Energy Challenge a antrenat peste 330 de studenți din diferite centre universitare din România. Proiectele prezentate pe parcursul acestor ani au oferit soluții inovative inedite, unele dintre acestea fiind implementate în cadrul companiei.

La ediția din 2022, locul III a fost ocupat de echipa GreenMap, formată din studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții din București și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut