Premieră națională la Școala de poliție din Cluj-Napoca

Două școli de poliție, una românească, din Cluj-Napoca și una ungurească, din Miskolcz vor dezvolta în parteneriat un proiect care vizează asigurarea unei diete adaptate nevoilor nutriționale ale elevilor.

La conferința de deschidere a poiectului ”Feeding Optimization by Organization and Digitization: a sustainable way to improve the quality assurance in police training”, pe scurt FOOD Project, care s-a desfășurat joi, 9 iunie, la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan”, comandantul acesteia, comisarul șef dr. Liviu Gabriel Dumitru a explicat că prin această ințiativă se urmărește optimizarea hrănirii elevilor, utilizând principii de organizare și digitalizare. Proiectul pleacă de la observația că în prezent sunt tot mai diversificate nevoile și doleanțele elevilor privind alimentația, considerându-se că este nepotrivit ca indivizii să mai fie hrăniți ”la grămadă”, din cauza problemelor legate de alergii, intoleranță la diverse produse, restricții religioase, culturale sau solicitări individuale.

Pricipalele obiective ale proiectului vizează îmbunătățirea abilităților personalului implicat în hrănirea elevilor, prin dobândirea cunoștințelor despre nutriție necesare pentru a concepe și realiza meniuri adecvate nevoilor acestora, și adoptarea mijloacelor moderne de planificare și organizare a hrăniri, folosind tehnologia digitală. FOOD Project urmărește realizarea unei Mini Metodologii de Nutriție destinată personalului implicat în hrănirea elevilor, și o aplicație software pentru planificarea meniului zilnic și managementul resurselor alimentare, urmărindu-se și reducerea risipei de alimente.

La deschiderea proiectului au participat Laura Grecu, președinta Consiliului Teritorial al dieteticienilor, reprezentanți ai Ministerului de Interne, ai instituțiilor de învățământ M.A.I., ai Ministerului Justiției și ai celor două școli de poliție.

D.V.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut