Premieră mondială în fotbal: cartonașul alb! Cei care l-au încasat primii: medicii unor echipe din Portugalia

O femeie arbitru din Portugalia a arătat, pentru prima dată în istoria fotbalului, cartonașul alb! S-a întâmplat în timpul unui meci de fotbal feminin la Lisabona, dintre Benfica și Sporting.

Federația Portugheză de Fotbal are în regulament o prevedere care permite arbitrului să poată folosi cartonașul alb pentru scoaterea în evidență a unui gest de fair-play, iar acesta poate fi acordat jucătorilor, antrenorilor, membrilor staff-ului, sau medicilor. Astfel, la meciul respectiv, arbitra a decis să arate primul cartonaș alb din istoria fotbalului medicilor, care au intervenit rapid și i-au acordat primul ajutor unui spectator căruia i s-a făcut rău în tribune, chiar înainte de pauza dintre reprize.

Partida a fost întreruptă timp de câteva minute bune, iar staff-urile medicale ale celor două echipe i-au acordat imediat primul ajutor fanului respectiv și totul s-a încheiat cu bine.

Înainte de a fluiera reluarea jocului, centralul a arătat de două ori cartonașul alb, premieră în fotbalul portughez. ”Avertizate” au fost echipele medicale ale ambelor echipe, pentru promptitudinea cu care au intervenit să ajute persoana care se simțea rău, moment în care publicul a izbucnit în urale.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut