Premieră absolută pe Aeroportul Internaţional Cluj: Zboruri spre Leeds din sezonul de iarnă

Aeroportul Internațional Cluj a anunțat lansarea unei noi destinaţii spre Marea Britanie, respectiv Leeds, operată de către compania aeriană Wizz Air, începând din sezonul de iarnă al anului 2022.

Zborurile spre Leeds vor fi operate din 31 octombrie 2022, pentru început cu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de luni şi vineri, iar începând din luna martie 2023, zborurile vor fi operate cu 3 frecvenţe săptămânale: luni, miercuri şi vineri. Biletele spre noua destinaţie sunt disponibile spre vânzare începând din 29 septembrie 2022.

Marea Britanie conduce în topul țărilor de destinație preferate de pasagerii Aeroportului Internațional Cluj. Leeds este cel mai mare oraş din regiunea West Yorkshire şi al treilea oraş ca mărime din Marea Britanie (după Londra şi Birmingham), fiind considerat a fi capitala nordului Angliei. Aeroportul Leeds Bradford deserveşte cele 2 oraşe (Leeds şi Bradford), fiind situat la aproximativ 11, respectiv 14 kilometri de centrul acestora. Oraşul Leeds este unul dintre marile centre universitare din Regat, iar cele două universităţi (University of Leeds şi Leeds Metropolitan University) sunt faima oraşului care găzduieşte anual o comunitate de peste un sfert de milion de studenţi. Leeds are, de asemenea, o serie de atracții turistice, muzee, galerii de artă, festivaluri, dar şi o tradiție îndelungată a industriei, în special a produselor textile, fiind centrul comercial și financiar al orașului West Yorkshire.

„Apreciem în mod deosebit decizia companiei Wizz Air de creştere a operaţiunilor de zbor, oferind diversitate alternativelor de călătorie de pe aeroportul clujean. Odată cu a șaptea aeronavă alocată anul acesta bazei din Cluj-Napoca precum și cu noile rute adăugate rețelei din România, Wizz Air rămâne cea mai mare companie aeriană care operează din Cluj-Napoca şi ne bucură faptul că noua rută, Leeds, va deservi o importantă comunitate de români din regiunea West Yorkshire.”, a declarat Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj.

„Avem convingerea că zborurile spre al 3-lea oraş ca mărime din Marea Britanie se vor bucura de aprecierea pasagerilor având în vedere faptul că Leeds este un mare centru universitar, iar Marea Britanie conduce topul internaţional în ceea ce priveşte preferinţele pasagerilor care aleg să călătorească de pe Aeroportul Internaţional Cluj. Zborurile spre Leeds care vor debuta la finalul lunii octombrie a acestui an, reafirmă angajamentul ferm de peste 15 ani al companiei aeriene Wizz Air faţă de Aeroportul Internaţional Cluj, prin dezvoltarea permanentă a opțiunilor de călătorie oferite pasagerilor. ” a precizat cu această ocazie David Ciceo, directorul general al Aeroportului.

Pasagerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj au acum posibilitatea de a călători spre peste 45 de destinaţii unice oferite de către operatorii aerieni. Totodată, din 299 septembrie au fost reluate şi zborurile companiei aeriene Wizz Air spre Abu Dhabi, operate cu 1 frecvenţă săptămânală în luna octombrie, în fiecare joi, iar din luna noiembrie cu câte 2 zboruri pe săptămână.

De asemenea, spre finalul anului, respectiv din 7 decembrie 2022, compania aeriană Wizz Air are programate de pe aeroportul clujean zboruri în premieră spre Perugia, capitala regiunii Umbria din Italia, care vor fi efectuate cu 2 frecvenţe săptămânale. Mai multe informații şi rezervări pe site-ul www.wizzair.com

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut