Premieră absolută pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a sărbătorit, vineri, în premieră absolută, pasagerul cu numărul 3 milioane. Este vorba de Nicoleta Turcitu, care a zburat cu compania Tarom de la București la Cluj-Napoca. Pasagera norocoasă a fost întâmpinată pe platforma de debarcare cu un grup de toboșari, la eveniment luând parte reprezentanți ai conducerii aeroportului clujean, prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, reprezentanți ai Consiliului Județean Cluj și oameni de afaceri.

„Mă simt copleșită. Mulțumesc TAROM și aeroportului din Cluj pentru surpriza făcută. Îmi cumpăr bilete de la TAROM pentru că vreau să evit toate problemele legate de întârzieri și mai ales pentru confort și siguranță. Sunt și mamă, și artist de colaje și e important pentru mine să ajung la timp acolo unde mă așteaptă fiica și familia mea”, a spus Nicoleta Turcitu.

Pasagera norocoasă a fost premiată cu două bilete de călătorie dus-întors pe care le poate folosi pe orice zbor pe care îl operează Tarom.

Nicoleta Turcitu a mai primit un buchet de flori iar în cinstea evenimentului s-a servit șampanie și s-a tăiat un tort care marchează zborul 3 milioane de pasageri.

Pasagerul cu numărul trei milioane sau stabilirea unui record absolut

Evenimentul istoric este un reper deosebit pentru aeroport dar și pentru regiunea pe care o deservește.

Atingerea acestui record din punct de vedere al traficului de pasageri are o dublă semnificație: recuperarea volumului de trafic de dinainte de pandemie și depășirea celui mai bun an de până acum, 2019. La aceasta se adaugă faptul că este pentru prima dată când un aeroport regional din România depășește acest prag semnificativ de pasageri înregistrat într-un an calendaristic.

Nicolae Obeadă, directorul Companiei Tarom a declarat: „Îmi revine deosebita plăcere de a-i înmâna doamnei Nicoleta Turcitu bilete de avion pentru două persoane pe orice destinație, cu compania TAROM”.

Traficul a crescut de o sută de ori

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” a precizat că acest eveniment marchează în premieră absolută reușita și excelența operațiunilor aeroportuare de pe aeroport. „Dacă în anul 1996 aeroportul înregistra aproximativ 32 000 de pasageri anual, astăzi traficul a crescut de o sută de ori, atingându-se recordul absolut de pasageri înregistrați într-un singur an calendaristic” a precizat acesta.

Operatorul aerian TAROM este cel mai vechi partener comercial al regiei clujene. Dar pe aeroport sunt prezente încă 13 companii de zbor. Odată cu debarcarea pasagerii sosiți de la București au fost întâmpinați de o formație de toboșari, îmbrăcați în costume naționale care au animat evenimentul.

Beniamin Pascu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut