Pregătiri pentru noul an școlar în comuna Bonțida

În comuna Bonțida funcționează două școli gimnaziale, în centrul de comună și în localitatea Răscruci (Școală Profesională) și două grădinițe, cu peste 600 de copii. Clădirile acestor unități de învățământ au fost puse la punct, fiind efectuate igienizările obișnuite.

De fapt, cele două școli nu au necesitat lucrări de reparații de amploare, ele fiind construite și reabilitate în ultimii ani (mai ales cea din Răscruci). Tot ce era de pus la punct s-a făcut în timpul verii, fiind reamenajate și bazele sportive din incintă.

În prima zi a lunii septembrie, când s-au prezentat la post cadrele didactice, au fost reînnoite și îmbogățite materialele didactice, fiind amenajate sălile de curs. Nici un amănunt nu este lăsat la voia soartei, fiecare director luând în primire sarcinile referitoare la începutul noului an școlar, totdeauna moment festiv atât pentru educatoare, învățătoare, profesori, dar și pentru părinți. De asemenea, au fost verificate centralele termice din grădinițe și școli, din acest punct de vedere neexistând probleme. Deci, încălzirea spațiilor școlare va fi asigurată în unitățile de învățământ de pe raza comunei Bonțida, unde zilele trecute și primarul Emil Cărhaț a trecut în revistă pregătirile în vederea începerii noului an școlar. Domnia sa așa procedează an de an la începutul lunii septembrie.

În ceea ce privește învățământul preșcolar, avem vești bune. Atât la Bonțida, cât și la Răscruci se află în plină construcție două grădinițe noi, șantierul din centrul de comună se află într-o fază avansată, iar la Răscruci clădirea este ridicată în roșu. După cum ne-a declarat primarul Emil Cărhaț, în ambele grădinițe noi poate începe anul de învățământ 2022-2023, într-adevăr o noutate importantă în viața așezării de pe Valea Someșului Mic, unde în ultimii ani s-au realizat  multe obiective noi în domeniul social- cultural.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut