Pregătiri pentru nou an școlar în comuna Cășeiu

Timpul ne presează, în curând în unitățile de învățământ sună clopoțelul. Având în vedere că în acest an cursurile încep mai devreme față de alți ani, este normal ca și pregătirile să înceapă mult mai repede.

Asta am constatat și în comuna Cășeiu, unde în aceste zile cel mai ocupat om în localitatea din vecinătatea municipiului Dej este directorul coordonator a Școlii Gimnaziale Cășeiu, Cristian Groșan, un cadru didactic cu mare experiență. Așa cum stă bine unui bun gospodar, aproape în fiecare dimineață se consultă cu primarul comunei, Silviu Boldor, cu care împreună pun la punct ultimele detalii cu privire la pregătirile în vederea noului an de învățământ.

Pe raza comunei sunt două școli gimnaziale – la Cășeiu și Rugășești – și trei grădinițe în satele Urișor, Valea Gugii și Sălătriuc. Ținînd  cont că în 2021 în toate unitățile de învățământ menționate s-au efectuat ample lucrări de reparații și zugrăveli, în această vară au loc doar obișnuitele acțiuni de igienizare. În aceste zile se face curățenie generală în sălile de clasă, laboratoare și cabinetele școlare și se amenajează curțile. Spre bucuria elevilor din Cășeiu, în această vacanță s-au amenajat trotuare noi în fața Școlii Gimnaziale din vecinătatea Primăriei.

Ca o noutate, putem aminti introducerea apei potabile din sursa Gilău în satele Guga și Sălătriuc, urmând să fie racordată  conducta și la grădinița din Sălătriuc. În ceea ce privește apa, în toate școlile și grădinițele de  pe raza  comunei Cășeiu nu sunt probleme, cei 403 de elevi și preșcolari vor avea apă bună de băut, pe acele meleaguri seceta prelungită neafectând asigurarea apei. Zilele trecute primarul Silviu Boldor a analizat la fața locului sursele de apă din unitățile de învățământ, luând măsurile de rigoare pentru buna funcționare a rețelei. De fapt, domnia sa a discutat toate aceste aspecte edilitare și cu consilierii locali, preocupați și ei de bunul mers al pregătirilor în vederea începerii noului an școlar.

Paralel cu aceste preocupări gospodărești, cele 36 de cadre didactice pregătesc și ele spațiile școlare și materialele didactice. De asemenea, sunt amenajate și terenurile de sport. Să nu uităm,  Școala Gimnazială Cășeiu are o foarte bună echipă de oină fete, ocupanta locului doi la faza pe țară a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS).  Formația este antrenată de prof. Anca Cosma, animatorul activităților sportive din comună. Deci, au cu ce mândri profesorii și elevii din Cășeiu.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut