Prefectul Irina Munteanu: „Obiectivele mele sunt, de fapt, obiectivele administrațiilor locale”

Liberala Irina Munteanu, care s-a instalat, în urmă cu aproape două săptămâni, în fotoliul de prefect este prima femeie care ocupă la Cluj această funcție. Într-un interviu acordat Ziarului Făclia, Irina Munteanu, care anterior a fost subprefect la Cluj, spune că obiectivele sale se pliază pe obiectivele cumunităților, ale administrațiilor din județul nostru, și punctează, totodată, prioritățile momentului.

Reporter: V-ați preluat funcția de curând. Care sunt obiectivele dumneavoastră?

Irina Munteanu: Obiectivele mele sunt de fapt obiectivele comunităților locale, administrațiilor locale, dacă e să vorbim aici, de exemplu, de programele de finanțare pe care le accesează acestea, în limita atribuțiilor care ne revin. Mă pun în temă cu toate proiectele depuse de UAT-uri, iar Prefectura este un element care poate interveni și sprijini. Pe de altă parte, să nu uităm că deși nu mai avem o pandemie în adevăratul sens al cuvântului și niște măsuri în sensul acesta, lucrurile trebuie gestionate și ținute sub control, în continuare. De asemenea, în ce privește campania de vaccinare, aceasta ia o nouă traiectorie și va fi transferată în cel mai scurt timp la medicii de familie, prin Planul Național de Vaccinare.

Pe de altă parte, situații de urgență sunt în permanență și mă refer la situații de urgență care pot interveni în județ, de exemplu, prin prisma fenomenelor meteo. În colaborarea avută cu instituțiile statului le vom gestiona cu cea mai mare seriozitate și implicare.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut