Praf, rugină și mucegai în centre de îngrijire a vârstnicilor din Turda

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj a verificat patru centre de îngrijire a persoanelor vârstnice din Turda, rezultatul fiind aplicarea de amenzi și avertismente.

Comisarii au identificat mai multe deficiențe, pentru care au aplicat 4 amenzi contravenționale în cuantum de 70.000 lei și 3 avertismente. Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 4.500 de lei, oprirea temporară a prestării serviciilor la blocul alimentar, până la remedierea deficiențelor, la o unitate precum și sesizarea instituțiilor abilitate pentru luarea măsurilor aferente intrării în legalitate a celor două centre cu beneficiari cazați peste numărul avizat. Până la remedierea abaterilor constatate în blocurile alimentare, hrana vârstnicilor va fi asigurată în regim de catering.

Printre neregulileconstatate figurează prezența în blocul alimentar a pisicilor, modificarea stării termice a produselor, preparate și produse expirate, vitrine frigorifice insalubre, praf în exces, rugină și chedere pline de mucegai, spații de depozitare neigienizate, scurgeri de canalizare defecte, calorifere cu rugină, coșuri de gunoi fără capace, lenjerii de pat și saltele neigienizate, vase wc neigienizate, paturi neconforme, dispozitive medicale expirate, precum și supraaglomerarea camerelor.

Acțiuni similare au fost desfășurate în toată țara.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut