Povești clasice și contemporane la Teatrul Puck

În acest weekend, la Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca ne delectăm cu două spectacole din repertoriu, „Hänsel și Gretel”, regia Ibolya Varga și „Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”, în regia și dramatizarea lui Rumi László.

Povestea Ofeliei, bătrâna doamnă sufleur, și a umbrelor diferitelor personaje de teatru care iau cu asalt locuința acesteia o aflăm sâmbătă, 27 mai, de la ora 11, în spectacolul „Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”.

Scenografia: Molnár Jacqueline, compozitor: Bakos Árpád, asistent regie: Pünkösti Laura.

Distribuția: Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Kötő Áron și Mostis Balázs, instrumentist: Horváth Jonathán.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

„Hänsel și Gretel”

„Iubirea dintre frați este protejată de o lume sacră, iar încercările prin care trec îi ajută să se regăsească. Fiecare intervine salvator atunci când celălalt este în pericol”, mărturisește regizorul Varga Ibolya.

Spectacolul „Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, pus din nou în scenă la Teatrul Puck duminică, 28 mai, de la orele 11 și 12.30, ne învață frumoasa lecție de viață care spune că solidaritatea și iubirea pot învinge forțele răului. La fel ca în majoritatea poveștilor nordice, acțiunea se petrece în pădure, un spațiu al misterelor și pericolelor.

Interpretează actorii: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Angelica Pamfilie și Andra Cotiușcă.

Scenariu – Ovidiu Pecican, scenografie – Epaminonda Tiotiu, muzică – Péter Venczel

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani, anunță organizatorii.

Iulia GHIDIU

Foto: Nicu Cherciu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut