Potaissa Turda, victorie de control cu ultima clasată

Pentru handbaliștii lui Horațiu Gal urmează nu mai puțin de trei meciuri consecutive pe teren propriu, cel cu elvețienii de la Berna, din Cupa Challenge, și două în campionat.

 

Înainte de returul cu elvețienii de la Berna, din Cupa Challenge, care va avea loc duminică, de la ora 18, în Sala „Gheorghe Barițiu”, Potaissa Turda s-a încălzit cu CSM Reșița, în Liga Națională de handbal masculin, denumită Liga Zimbrilor. Partida a contat pentru etapa a 18-a din cadrul sezonului regulat și a fost câștigată de turdeni, care au confirmat calculele hârtiei în fața „lanternei roșii” a clasamentului. Handbaliștii antrenați de Horațiu Gal s-au impus cu 25-21, după o primă repriză modestă a gazdelor, care au marcat doar 7 goluri, primind în schimb 14. Oaspeții au marcat primul gol, după 41 de secunde, prin Roland Thalmaier. După trei atacuri consecutive ratate de gazde, prin Vulpe și Heimbach, Potaissa s-a desprins la 6-2, diferența crescând la 9-3 în minutul 15. Cele două echipe s-au întrecut în erori și ratări spre finalul primului mitan. Așa se face că reșițenii au ratat două aruncări de la 7 metri. Ecartul de șapte goluri, consemnat la pauză, a crescut la opt goluri în minutul 35, gazdele deschizând repriza secundă cu un nou atac ratat de către Marius Băhan. A urmat o perioadă bună pentru reșițeni, care au marcat zece goluri la rând și s-au apropiat la patru lungimi, însă n-a fost decât o alarmă falsă. Istoria din prima repriză s-a repetat, iar cele două echipe au încheiat disputa în corzi, cu ratări de ambele părți, campionul oaspeților la acest capitol fiind Roland Thalmaier, care a și primit o eliminare de două minute.

Potaissa a bifat a 11-a victorie din acest sezon în principala competiție internă și continuă să ocupă poziția secundă în clasament, cu 35 de puncte, la fel ca și Steaua București, însă Thalmaier și compania au două meciuri mai puțin disputate. Lideră detașată este campioana en-titre Dinamo București, care și-a onorat statutul de mare favorită în disputa cu Dunărea Călărași. Sunt șanse mari ca cele două echipe să se înfrunte și în prima fază a play-off-ului, ținând cont de locurile ocupate în clasament. Dinamo deschide etapa a 19-a duminică, 16 februarie, echipa antrenată de Constantin Ștefan primind vizita ultimei clasate CSM Reșița, într-o partidă de 1 solist, în care nu se pune problema învingătoarei. Ar trebui să ne așteptăm la un galop de sănătate din partea „alb-roșilor”. Potaissa Turda va disputa pe 20 februarie restanța cu Dunărea Călărași, contând pentru etapa a 17-a, iar meciul cu Știința Bacău, contând pentru runda a 19-a, va avea loc trei zile mai târziu, pe 23 februarie. Se poate lesne observa că formația antrenată de Horațiu Gal va disputa în următoarea săptămână nu mai puțin de trei meciuri, toate pe teren propriu.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie