Postul de director general al CAS Cluj, ocupat de Lucia Luminița Brustur Chirilă

Lucia Luminița Brustur Chirilă a ocupat postul de director general al Casei de Asigrări de Sănătate Cluj, în urma concursului organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Potrivit unui comunicat al CNAS remis, marți, presei, dintre cei 60 de candidați care și-au depus dosarele, în urma verificării criteriilor de participare au fost admiși pentru susținerea probei scrise 54 de candidați. La această probă, organizată în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență, s-au prezentat doar 33 de candidați. Proba de interviu a fost susținută în data de 12 mai 2021, la sediul CNAS, de cei cinci candidați care au promovat proba scrisă: Carmen Eleonora Prodan – CAS Maramureș, Gheorghe Radu Țibichi – CAS Iași,  Lucia Luminița Brustur Chirilă – CAS Cluj,  Eugenia Vasile – CAS Tulcea și Vilhelm Szekely – CAS Bistrița Năsăud. În urma susținerii probei de interviu, toți cei cinci candidați au promovat examenul.

“A fost un concurs transparent și corect, în care candidații au avut posibilitatea să demonstreze că dețin cunoștințele necesare pentru aplicarea unui management performant la nivelul caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS. În timp ce, la proba scrisă, candidații au trebuit să convingă că stăpânesc noțiunile de bază din legislație în concordanță cu specificul activității unei case de asigurări și principiile care stau la baza sistemului de asigurări sociale de sănătate, la proba de interviu candidații au avut ocazia să demonstreze că au viziune și calități manageriale. Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că dețin calitățile manageriale necesare acestei funcții extrem de importante. Accesul populației la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătățit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesioniști capabili să pună în aplicare în mod corect și unitar deciziile și politicile de sănătate stabilite la nivel național, în funcție de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS, citat în comunicat.

Potrivit aceluiași document, următoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizată „în cel mai scurt timp”.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut