Posibile infracțiuni electorale în județul Cluj

Poliţiştii clujeni derulează cercetări în patru cazuri de infracţiuni electorale petrecute duminică în judeţ.

„Sunt derulate cercetări cu privire la 4 infracţiuni electorale. Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană de 53 de ani, din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, şi-a exercitat dreptul la vot la o secţie situată în municipiul Turda. Poliţiştii municipiului Dej au fost sesizaţi despre faptul că o persoană căreia i s-a interzis exercitarea dreptului de vot a votat pe o listă suplimentară. În localitatea Mărtineşti, sunt efectuate cercetări privind infracţiunea de împiedicarea exercitării drepturilor electorale. În municipiul Cluj-Napoca, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că o persoană cu domiciliul în comuna Mihăeşti, judeţul Vâlcea, şi-a exercitat dreptul de vot la o secţie situată pe raza municipiului”, se arată într-un comunicat trimis de IPJ Cluj.

În total, de la începutul votării, în judeţul Cluj au fost sesizate 52 de nereguli, dar marea majoritate nu s-au confirmat.

„De la începutul procesului de votare au fost înregistrate 52 de sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale. În urma verificărilor desfăşurate până la această oră, 38 nu s-au confirmat. (…) Menţionăm faptul că, pe durata procesului de votare, la nivelul judeţului Cluj nu au fost înregistrate evenimente deosebite”, se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut