Posibilă premieră la Cluj: prima femeie în funcția de prefect

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunțat că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a stabilit ca acolo unde există preşedinte al Consiliului Judeţean de la un partid va şi prefect de la acelaşi partid, iar în Capitală funcţia de prefect va reveni PSD.

„Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază. (…) Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice care vor fi făcute şi atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcţie – secretar de stat şi aşa mai departe”, a afirmat Cîţu, la Parlament, după şedinţa coaliţiei.

Despre excepţiile de la această regulă, Cîţu a precizat că acestea trebuie mai întâi discutate, iar apoi vor fi anunţate.

Potrivit liderului liberalilor, în Capitală prefectul va fi de la PSD.

„Este nominalizarea pe care o face PSD”, a spus preşedintele PNL.

De asemenea, Cîţu a precizat că la Cluj va fi un prefect din partea Partidului Naţional Liberal.

Surse politice susțin că PNL Cluj ia în calcul să o propună pentru funcția de prefect pe actualul subprefect Irina Munteanu. Liberalii clujeni ar prefera această variantă deoarece până acum Irina Munteanu și-a exercitat cu succes atribuțiile de subprefect, mai ales că mandatul său s-a suprapus cu o perioadă extrem de dificilă generată de pandemia de coronavirus. Surse politice susțin că postul de subprefect ar urma să-i revină PSD.

Irina Munteanu, 40 de ani, ocupă funcția de subprefect din ianuarie 2020. Până atunci a ocupat funcția de director executiv în cadrul Direcției Relații cu Comunitatea din Primăria municipiului Câmpia Turzii. Postul fusese ocupat după ce Partidul Național Liberal (PNL) a câștigat alegerile locale din 2016. Pe atunci, Munteanu fusese candidat pe lista PNL Cluj la Camera Deputaților.

Dacă va fi numită prefect, Irina Munteanu va fi prima femeie care ocupă la Cluj această funcție. Dar, cum decizia cu privire la viitorul prefect de Cluj încă nu e luată la nivelul PNL, e posibil să apară și altă variantă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut