Portret al artistului la tinereţe

Astăzi Anca-Andreea Cobzaru

Merg mai departe cu prezentarea tinerilor artişti, tineri în care am încredere şi nu sunt singurul care ăi încurajează.

Anca-Andreea Cobzaru este originară din Galaţi, oraş în care a absolvit Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin”. Între 2015 şi 2018 a fost studentă a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napo ca, specializarea arte plastice-grafică. În momentul de faţă este studentă an II master, cu aceeaşi specializare la arte plastice-grafică. A fost implicată în diverse proiecte şi expoziţii cum sunt ExpoMaraton (cu proiectul “YOLO”, Casa Matei Corvin), Festivalul Naţional Studenţesc Vizualia, “Pe val” (proiect expoziţional Manasia Hub, Bucureşti), Campus Atelier 18 (Galeria Teatrului Muzical “Nae Leonard” din Galaţi).

A ales grafică dintr-un singur motiv: “pentru că tehnicile şi mediile studiate sunt foarte variate, nu eşti limitat de nimic când vine vorba de modul de lucru. Mi-am dorit ca specializarea pe care o aleg să fie permisivă şi să-mi ofere libertatea de care am nevoie când vine vorba de atelier şi rezolvarea temelor. Totuşi, nu cred în această delimitare rigidă între secţii şi simt că este în defavoarea studenţilor. Am vrut să încerc cât mai multe tehnici, iar grafica îmi oferea asta”.

Zilele pe care le trăim sunt dedicate, aproape în întregime, pandemiei, acest Covid 19 care ne dă în continuare bătăi de cap. Nu cu mult timp în urmă, sub titlul Umorul în vremea pandemiei, publicam câteva grafici racordate la temă, cu autori necunoscuţi.

De data aceasta însă, prin tema aleasă şi ilustrată îmi face o deosebită plăcere să v-o prezint pe Anca-Andreea Cobzaru, nu me de care sigur vom mai auzi. Şcoala de grafică a UAD-ului clujean, propune cu fiecare nouă generaţie, nume care trebuie avute în vedere, sprijinite, promovate. Anca-Andreea Cobzaru face parte din această frumoasă şi tânără familie a celor care vin din urmă şi nu oricum. Sunt recomandaţi de talent, seriozitate şi har.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie