Porţile Crăciunului s-au deschis la Fundaţia „Porţile Deschise”

Clipe de bucurie şi mulţumire am trăit la sediul Fundaţiei „Porţile Deschise” de pe strada Armenească din municipiul Gherla. 40 de copii şi foarte mulţi părinţi şi bunici au participat la  tradiţionala serbare de  Crăciun ce a avut loc în mica, dar primitoarea sală de festivităţi.

Întâlnirea de suflet a fost deschisă de directoarea fundaţiei, Mariana Pavel, care a urat bun venit oaspeţilor şi a scos în evidenţă semnificaţia sărbătorilor de Crăciun, transmiţând totodată salutul familiei Wutke din Elveţia, susţinătoarea fundaţiei gherlene.  A urmat un mesaj biblic prezentat de pastorul Bisericii Baptiste „Biruinţa” din localitatea  Nima, Laurenţiu Leonaş, care a îndemnat copiii şi adulţii aflaţi în sală să asculte cuvântul Domnului şi să rămână toată viaţa în acest cuvânt. Totodată, a adresat câteva întrebări copiilor referitoare la însemnătatea Crăciunului. Micii creştini au dat răspunsuri foarte bune, rodul cunoştinţelor dobândite în cadrul orelor de religie. Programul a continuat cu piese corale interpretate de cei mici, după care am avut ocazia să admirăm o scenetă biblică prezentată de elevii claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială Nr.1. La final, corul reunit a cântat câteva colinde. Au  acompaniat la chitară Simi Hossu şi Ana Opriş.

Moş Crăciun nu a venit cu mâna goală la Fundaţia „Porţile Deschide” din Gherla, ci a sosit cu tolba plină de cadouri şi dulciuri, moment emoţionant al serbării, de la care toată lumea a plecat acasă cu bucuria farmecului sărbătorilor de Crăciun.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie