Pop-Up Jazz Club pe strada Emmanuel de Martonne

În avanpremiera Jazz in the Park, strada Emmanuel de Martonne din Cluj-Napoca va fi transformată într-un club de jazz autentic, duminică, 14 august, anunță organizatorii festivalului în comunicatul transmis presei. Concertul trupei JazzyBIT, programat de la ora 18:00, este primul din seria nomadă Pop-Up Jazz Club, pe care echipa Jazz in the Park o inaugurează cu această ocazie.

Ideea unui asemenea concert non-formal s-a născut din dorința de a aduce muzica în spații publice mai puțin exploatate cultural, care să primească, astfel, chiar și temporar, o a doua viață, iar interpreții genului și publicul să fie respectați și apreciați în egală măsură.

Conceptul propus în avanpremiera festivalului de jazz se distinge în peisajul artistic muzical prin câteva caracteristici speciale. În primul rând, spațiul ales va fi decorat cu mobilier specific cluburilor de jazz. Apoi, în cadrul concertului propriu-zis, atenția se va îndrepta asupra audiției: reprizele de muzică live, pe parcursul cărora comenzile la bar vor fi sistate din respect pentru muzicieni, vor alterna cu pauze de socializare și vor culmina cu jam session-urile caracteristice jazz-ului. Felul în care este conceput Pop-Up Jazz Club-ul face ca experiența live să fie una electrizantă și irepetabilă, neexistând două întâlniri muzicale identice, se mai adaugă în comunicat.

„Misiunea Pop-up Jazz Club este de a sublinia importanța spațiilor culturale, în special de muzică, de care un oraș, o comunitate, are nevoie. În acest moment, Clujul are un singur club asumat de muzică live, ceea ce e mult prea puțin față de pretențiile acestui oraș. Noi nu putem deschide încă un club, însă, ca întotdeauna, putem să improvizăm. Așa că am creat acest mecanism, în care convertim spații în cluburi temporare de jazz. Sperăm să ne iasă și să vă placă. Urmăriți-ne, fiindcă vom încerca să fim cât de activi se poate sub acest nume”, a mărturisit Alin Vaida, inițiatorul proiectului.

Trupa JazzyBIT este un trio de loud jazz din Timișoara format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe). Artiștii vor surprinde printr-o combinație de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. În pauzele dintre reprizele de muzică live, atmosfera va fi asigurată de MeloMelanj.

Accesul la eveniment este gratuit. În caz de condiții meteo nefavorabile, concertul se va reprograma.

Proiectul Pop-Up Jazz Club este realizat în parteneriat cu Birra Moretti, Crush, Jim Beam, Primăria Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Brico Depôt.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut