Pompierii din Bonțida – locul III la etapa interjudețeană a concursurilor profesionale

Zilele trecute, pe stadionul Victoria din municipiul sătmărean, Carei, a avut loc etapa interjudețeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

La această competiție organizată în condiții ireproșabile de ISU Satu Mare au participat cinci echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență și șase ale serviciilor private din județele Arad, Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Timiș și Satu Mare. Județul Cluj a fost reprezentat de Serviciul voluntar pentru situații de urgență din comuna Bonțida, care în final s-a clasat pe locul trei, prima poziție revenind pompierilor echipei SVSU Mireșu Mare din județul Maramureș, urmată de SVSU Jimbolia – Timiș.

Fiecare echipă participantă a avut de parcurs trei probe – pista de îndemânare și viteză, ștafeta 4×100 și dispozitivul de intervenție, pompierii bonțideni având o evoluție bună la toate aceste probe de concurs și doar câteva secunde au făcut diferența finală. Reprezentanții județului Cluj au avut din nou ocazia (ei au mai evoluat în această etapă a concursului și în anii trecuți) să-și demonstreze nivelul de pregătire și capacitatea de intervenție în situații de urgență.

Trebuie să remarcăm sprijinul acordat de Primăria Comunei Bonțida activității depuse de SVSU din localitate, fruntaș la nivelul județului. La serviciile private echipa Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca s-a clasat tot pe locul trei, pe prima treaptă fiind serviciul privat SPSU Draxlmaier Satu Mare.

Toți participanții la această fază a concursurilor SVPSU de la Carei au fost premiați cu diplome, medalii și cupe, iar echipele câștigătoare vor fi prezente la etapa națională, care se va desfășura în luna august în județul Mureș. În anii 90 (chiar și mai târziu) în finala pe țară au concurat și reprezentanții Clujului, SVSU Gherla ocupând chiar și locul I. Din păcate, în ultimii ani Gherla nu mai onorează nici etapele județene…

Szekely Csaba
Sursa foto: Facebook SVSU Bonțida

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut