Pompierii clujeni, pregătiți să intervină în perioada Sărbătorilor de Paște

În perioada Sărbătorilor de Paște, peste 150 de pompieri vor fi zilnic la datorie, pentru a asigura misiunile de protecție a populației din județul Cluj.

Conform celor anunțate de ISU Cluj, sunt pregătite în permanență, pentru intervenție, 108 autospeciale și mijloace tehnice pentru stingerea incendiilor, descarcerare, SMURD, căutare-salvare, precum și alte tipuri de tehnică.

„În perioada premergătoare Sărbătorilor de Paște au fost desfășurate verificări pe linia prevenirii incendiilor la biserici și unități de cazare. Pompierii militari au derulat recunoașteri și controale la lăcașurile de cult și la spațiile destinate cazării persoanelor, unde se preconizează aflux mare de persoane. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă au fost aplicate trei amenzi, în cuantum de 11.500 lei, și 20 de avertismente privind nerespectarea regulilor privind fumatul, întreținerea și utilizarea instalațiilor de alimentare cu energie electrică și a mijloacelor de primă intervenție. Inspectorii de prevenire au avut în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, respectiv de acces cu autospecialele de stingere, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și posibilitatea utilizării hidranților exteriori în cazul unui incendiu” – informează ISU Cluj.

Pe timpul acțiunilor preventive, a fost instruit personalul clerical asupra modalităților practice de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcașelor de cult – menționează sursa citată.

Credit foto: Zoltán Szűcs (Zet Art)

Articole din aceeasi categorie