Pompierii clujeni, la datorie și de sărbători

Peste 150 de pompieri, respectiv 140 de mijloace și autospeciale pentru intervenție sunt disponibile, pe perioada sărbătorilor de iarnă, în permanență, în caz de nevoie, pentru stingerea incendiilor, asistență SMURD sau evacuare în situații de urgență.

Asta pentru că – precizează ISU Cluj –  „sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi, iar amintirea acestor momente nu trebuie să fie umbrită de tragedii sau alte evenimente care să ne pună viața în pericol”.

În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenție sporită a fost acordată prevenirii situațiilor de urgență, inspectorii ISU Cluj desfășurând, în ultimele săptămâni, o serie de controale de prevenire a situațiilor de urgență în obiective în care se preconizează că urmează să fie aglomerări de persoane.

Pompierii clujeni reamintesc că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii au loc la locuințe și au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate. Pentru a preveni producerea unor incendii, recomandă cetățenilor să verifice mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură, iar în situația în care părăsesc locuința, să decupleze aparatele electrice, iar dacă se cazează în structuri de primire turistice, să se familiarizeze cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

„Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste zile, fără evenimente care să vă pună viața în pericol! Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor! Pompierii vă urează sărbători liniștite, lipsite de evenimente care să vă pună în pericol viața sau bunurile!” – este mesajul transmis de ISU Cluj.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut