Pompier clujean și câinele său, în misiune de salvare, în Turcia

Plutonierul adjutant Rareș Urs, de la Detașamentul 2 de Pompieri Cluj-Napoca se regăsește în echipa Câini de Salvare Transilvania, care a plecat, miercuri, în Turcia.

Conform celor anunțate de ISU Cluj,  Rareș e însoțit de câinele său, Max, și va participa, împreună cu personalul RO-USAR, la misiuni de căutare-salvare.

„Este un gest cu atât mai nobil, întrucât pompierul clujean a ales să meargă voluntar în Turcia, din timpul său liber. Suntem mândri de tine, Rareș!” – a postat ISU Cluj pe pagina sa oficială de Facebook/

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în Turcia sunt prezente, la acest moment, două echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubului Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut