Polițiștii, la… grădiniță

Politiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Cluj au reluat, luni, 6 mai, activitățile de informare și prevenire a criminalității, în grădinițe.

Astfel, la Grădinița „Dumbrăvioara” din municipiul Cluj-Napoca, în cadrul Programului național „Școala Altfel”, au fost desfășurate activități de prevenire a victimizării copiilor prin accidente rutiere și de informare în ce privește alegerea în siguranță a locurilor de joacă, respectiv folosirea centurilor de siguranță în autoturismele conduse de părinți sau bunici. Participanții au putut explora mașina polițiștilor rutieri și, sub atenta îndrumare a acestora, s-au simțit, la rândul lor…, polițiști.

În cadrul proiectului „De mic învăț să mă feresc de rele” au fost desfășurate activități de informare și prevenire a victimizării copiilor prin accidente rutiere și la Grădinița „Bambi”, din Cluj-Napoca. Aici le-au fost prezentate copiilor teme referitoare la siguranța rutieră și alegerea locurilor de joacă, cu accent pe respectarea regulilor atunci când circulă cu bicicleta, trotineta sau rolele.

Și tot în cadrul proiectului „De mic învăț să mă feresc de rele”, la Grădinița „Zâna Zorilor” din Cluj-Napoca au fost desfășurate activități de jurizare a unor machete și albume cu tematică rutieră, create de copii. Conform celor anunțate de IPJ Cluj, premiile vor fi acordate cu ocazia etapei finale a proiectului.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie