Polițiștii, la… Evaluarea Națională

Peste 4.950 de polițiști acționează, începând de luni, 22 iunie, la nivel național, pentru ca examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții clasei a VIII-a, să aibă loc în condiții de siguranță.

Potrivit IGPR, din totalul efectivelor care asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 3.700 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, 960 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române.

Măsuri de siguranță suplimentare vor fi luate și pentru desfășurarea în siguranță a examenului național de Bacalaureat.

„Polițiștii, alături de jandarmi și polițiști locali, vor acționa pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și fluidizarea traficului rutier, în zona unităților de învățământ, astfel încât examenele să se desfășoare în condiții de normalitate. Echipajele din teren vor acționa pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, afectează climatul de siguranță publică. În acest sens, centrele de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor. De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere” – precizează IGPR.

Din experiența anilor anteriori, în zona centrelor constituite, atât pe timpul desfășurării activităților propriu-zise de examinare, cât și pe timpul afișării rezultatelor, polițiștii acționează pentru informarea cetățenilor, precum și pentru respectarea distanțării fizice, având în vedere măsurile specifice de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 – mai precizează sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut