Poliţiştii de proximitate, în mijlocul elevilor gherleni

În ultima perioadă, foarte multe infracţiuni s-au comis cu implicarea minorilor. Poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Gherla au luat măsuri pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

Oamenii de ordine din oraşul de pe Someş derulează tot mai multe acţiuni de informare cu elevii gherleni. Zilele trecute, de exemplu, poliţiştii de proximitate din localitate au organizat  mai multe întâlniri cu elevii de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, Liceul Teoretic „Petru Maior” şi Şcoala Gimnazială Nr. 1. În cele trei unităţi de învăţământ temele dezbaterilor au fost traficul de persoane şi violenţa domestică.

În cadrul întâlnirilor cu poliţiştii s-au discutat şi alte probleme de actualitate, cum sunt răspunderea penală şi siguranţa rutieră. Ultimul aspect a suscitat un interes deosebit, ţinând cont de accidentele rutiere ce au avut loc în ultimii ani cu implicarea copiilor, cu toate  că pe raza municipiului Gherla, în fiecare dimineaţă, în jurul şcolilor circulaţia rutieră şi pietonală este dirijată în mod constant de cadrele Poliţiei Rutiere şi a Poliţiei Locale. Pe ordinea de zi a dezbaterilor au mai figurat aspecte legate de formele de manifestare a violenței domestice, vârsta la care începe răspunderea penală a minorilor şi ce urmări poate avea încălcarea legilor şi a regulilor de circulaţie. Poliţiştii au dat informaţii concrete cu privire la ultimele accidente rutiere ce au avut loc în împrejurimile oraşului Gherla. Minorii au urmărit cu interes şi cu receptivitate expunerile susţinute de oaspeţi şi i-au mai invitat şi în viitor în şcoala lor. Să nu uităm, echipajele Şcolii Gimnaziale nr. 1 Gherla (director prof. Liliana Pop) an de an ocupă locuri fruntaşe (de cele mai multe ori locul I) la faza pe ţară a concursurilor  de educaţie rutieră.

În această toamnă poliţiştii gherleni s-au mai întâlnit cu elevii Liceului Tehnologic, dar s-au aflat şi printre copiii unităţilor de învăţământ din mediul rural.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie