Polițiștii clujeni, instruiți de un campion mondial de K1, mare și la propriu și la figurat

Figură eblematică în circuitul K1, olandezul Semmy Schilt, cvadruplu campion mondial, a fost prezent luni, 31 mai, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, prilej pentru polițiștii clujeni de a se antrena cu acesta. Olandezul zburător le-a făcut o demonstraţie de luptă poliţiştilor și i-a instruit pe luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj. Semmy Schilt s-a aflat în România dupã 12 ani, în calitate de antrenor şi invitat special. Campionul olandez a plecat cu promisiunea că această vizită e doar prima dintr-o serie de proiecte pentru comunitatea locală, cu accent în special pe promovarea activităților sportive în rândul copiilor.

 

 

Pe lângă alura de veritabil baschetbalist, Semmy Schilt nu pare chiar așa de fioros de la gât în…sus! Olandezul poartă ochelari de vedere și afișază imaginea unui intellectual.  „Am spus da unor provocări noi şi de perspectivă! Ultima zi de mai şi turneul Colosseum ne-au facut o surpriză de neuitat! Olandezul Semmy Schilt, figură renumită în lumea kickboxingului, ne-a vizitat pentru a face împreună primii paşi către perfecţionare şi rezultate pe măsură! Renumita campanie Colosseum deschide acum porţile luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj către secretele profesioniştilor în tainele kickboxingului şi ale artelor marţiale mixte ( MMA)”, au informat reprezentanţii Poliţiei Cluj.  Semmy Schilt are un palmares impresionant, așa cum este și el la cei 2 metri și 11 centimetri: 43 de victorii în 50 de meciuri disputate în cariera sa de luptător profesionist. El este unicul luptător din istoria K-1 care a câştigat campionatul de 3 ori consecutiv, şi împarte recordul cu Ernesto Hoost la cele mai multe Grand Prix -uri câştigate. Deși s-a retras din circuit, Semmy Schilt arată formidabil la cei 47 de ani. Dealtfel, batavul a și mărturisit că se antrenează de cinci ori pe săptămână și își menține greutatea pe care a avut-o în trecut, ca și luptător activ. Semmy Schilt a devenit pentru prima dată campion mondial în K1 în 2005, după ce l-a bătut în finală pe brazilianul Glaube Feitosa, continuând astfel seria succeselor olandeze la acest nivel, începută în 1994, cu legendarul Peter Aerts. Schilt și-a apărat titlul în 2006, chiar după un success în fața lui Peter Aerts, supranumit „Tăietorul de lemne”. Pentru ca în 2007 să reușească hat-trick-ul, devenit primul luptător cu trei titluri consecutive la acest nivel. În finală l-a învins pe același Peter Aerts. Al patrulea și ultimul titlu l-a obținut în 2009, în fața lui bad-boy Badr Hari.

 

Schilt a fost spectator de lux la Gala K1 Colosseum de la Florești

 

Gala K1 Colosseum Tournament, ediția a 25-a, trebuia să se desfășoare la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, dar a fost mutată la Florești. ”În condiții speciale de distanțare şi pãstrarea regulilor sanitare, mã bucur sã vãd cã facem paşi în comunitatea sportivã internaționalã pentru revenirea la normalitate”, a declarat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, care nu a pierdut ocazia de a se întreține și fotografia cu uriașul Semmy Schilt. Meciurile de la categoriile 65 și 70 de kilograme s-au disputat cu centura mondială pe masă. În cadrul evenimentului a luptat și uriașul României, Sandu Lungu, care l-a avut ca adversary pe italianul de 43 de ani Franco de Martiis. După un meci de trei reprize, în care italianul a părut mai active, dar mai degrabă s-a învârtit în ring ca un leu în cușcă, arbitri l-au declarat învingător pe Sandu Lungu. În total, în cadrul galei au urcat în ring 22 de sportivi

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut