Polițiștii clujeni, dotați cu body cam-uri

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj utilizează, de la începutul acestei luni, sisteme audio-video portabile de tip body camera.

Având în vedere că intervențiile și acțiunile polițiștilor sunt înregistrate, aceste sisteme reprezintă „mijloace eficiente de descurajare a săvârșirii unor fapte ilegale, precum ultrajele sau faptele de corupție” – după cum precizează IPJ Cluj. Sunt „benefice atât pentru polițiști, pentru protejarea acestora împotriva faptelor de ultraj și a acuzațiilor îndreptate împotriva lor cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu, cât și pentru protejarea persoanele ce fac obiectul intervențiilor și acțiunilor acestora”.

Pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, polițiștii de ordine publică și cei rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca utilizează 125 body cam-uri. Alte 25 de astfel de sisteme audio-video portabile sunt folosite de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, iar 8, de polițiștii din Huedin.

Body cam-urile sunt folosite cu preponderență în cadrul activităților de îndrumare, supraveghere și control în trafic, precum și la acțiunile de menținere a ordinii și siguranței publice.

M. T.

Articole din aceeasi categorie