Polițiștii au un Iepuraș de Paște pentru politicieni: Reiau protestele

După ce, la începutul acestui an, angajații din poliție și penitenciare au protestat atât în marile orașe din țară, inclusiv în Cluj-Napoca, precum și în fața sediului guvernului, ei anunță o nouă serie de proteste, deoarece revendicările lor nu au fost rezolvate nici până acum.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și Sindicatul Polițiștilor – SIDEPOL au anunțat că marți, 19 aprilie, începând cu ora 12, angajații din poliție și din penitenciare vor protesta în fața sediului Partidului Național Liberal din București.

”Am ales sediul PNL, pentru că premierul este de la acest partid. Ăsta a fost criteriul principal pentru care am ales PNL-ul. După Paște o să mergem și la PSD. O săptămână o să protestăm la PNL, o săptămână o să protestăm la PSD. Asta este ultima formă de refulare a noastră. Să știți că o să vină momentul când o să refuzăm și munca suplimentară, o să o facem așa cum spune legea, când o să ajungem la plafonul maxim de muncă suplimentară. Vor participa și reprezentanți din Cluj, vor fi cam 10 reprezentanți de la fiecare organizație.”, a declarat, pentru Făclia Cluj, Cosmin Dorobanțu, președintele FSNAP.

Polițiștii afirmă ccă sunt deciși să continue protestele, dacaă revenidicările lor nu vor fi rezolvate. ”Este un protest care să atragă atenția. La jumătatea lunii mai o să urmeze un alt protest de amploare, unde o să vină peste 5.000 de polițiști și angajați din penitenciare. N-avem dreptul să facem grevă, dar o să-i pistonăm (pe politicieni – n.r.) în fiecare lună, până la momentul alegerilor.Și o să scoatem și în presă la dumneavostră infracțiunile săvârșite de ei.”, mai spune Cosmin Dorobanțu.

Angajații din poliție și din penitenciare cer aplicarea integraa legii salarizării unitare, actualizarea pensiilor militare conform prevederilor legale, îmbunătățirea condițiilor de muncă și eficientizarea activităților profesionale. Protestatarii precizează că nu cer majorări de salarii sau pensii, ci solicită doar respectarea legilor, așa cum au fost adoptate în Parlament, de către aceleași partide politice care formează actuala coaliție de guvernare, respoectiv PSD, PNL și UDMR.

Cele două sindicate consideră că mesajul transmis de membrii actualului guvernului în dialogul cu partenerii sociali este ambiguu, neclar și incert” și atrag atenția polițiștilor, militarilor și angajaților de penitenciare privind ”importanța sancționării oricărei forme de manipulare din partea clasei politice. Sindicaliștii mai afirmă că protestează în fața sediului central al Partidului Național Liberal, deoarece acesta este principalul vinovat pentru înghețarea salariilor și pensiilor românilor în contextul majorării prețurilor și al facturilor la energie electrică și gaze naturale”.

Viorel Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut