Polițist clujean arestat pentru viol

Un poliţist din cadrul IPJ Cluj a fost arestat pentru infracţiunea de viol și poate primi până la 15 ani de închisoare. Potrivit cercetărilor, victima este o tânără iar fapta s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute într-un apartament din Cluj-Napoca în timp ce victima dormea. Autorul lucra în cadrul Serviciului Poliției Rutiere Cluj iar în urmă cu câțiva ani a activat în cadrul Brigăzii Poliției Rutiere din București.

„La data de 12 noiembrie a.c., a fost înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de viol, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Fapta s-ar fi produs la data de 12 noiembrie a.c., plângerea înregistrată vizând o persoana care are calitate de poliţist. În baza probatoriului administrat până în prezent, pe numele acestuia a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată într-o informare transmisă, marţi, de IPJ Cluj.

În baza art. 226 rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Petruș Razvan Vasile, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, prevăzută de art. 218 alin. 1 şi 2 C.p., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 14.11.2022 ?i până la data de 13.12.2022 inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare. Emite mandatul de arestare preventivă. Executorie, potrivit art. 204 alin. 3 C.p.p. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea instanței.

Potrivit sursei citate, cercetările sunt în derulare pentru stabilirea exactă a tuturor împrejurărilor în care s-ar fi produs fapta, iar cauza se află în urmărirea penală proprie a procurorului, context în care alte detalii nu pot fi puse la dispoziţie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut