Poliția Rutieră Gherla, la datorie

Zilele trecute timpul frumos i-a scos pe drumuri pe mulți automobiliști, care iarna nu prea au circulat. Municipiul Gherla este un oraș mic, dar odată cu sosirea primăverii circulația rutieră se intensifică pe străzile municipiului. Nu e de mirare dacă și oamenii de ordine au ieșit în locurile aglomerate ale urbei.

Polițiștii de la Secția 7 Poliție Rurală Gherla au acționat și în comunele arondate municipiului, în scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul nerespectării normelor rutiere, creșterii gradului de siguranță publică și prevenirii comiterii unor fapte antisociale. Cu această ocazie, polițiștii secției rurale au legitimat nu mai puțin de 93 de persoane și au verificat 73 de autovehicule. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, 26 fiind aplicate pentru abateri aduse normelor de circulație pe drumurile publice. În acest context, polițiștii au reținut șase permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

În aceeași perioadă, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Gherla au intensificat activitățile pentru responsabilizarea tuturor categoriilor de participanți la trafic și combaterea producerii unor evenimente neplăcute pe drumurile publice, cauzate de nerespectarea normelor specifice, în domeniu.  Polițiștii au acționat pe principalele artere de circulație, în urma acțiunilor derulate fiind aplicate 34 de sancțiuni la OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice. Din totalul de sancțiuni contravenționale aplicate, 25 au fost generate de nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

Astfel de acțiuni de prevenire a eventualelor evenimente rutiere vor avea loc și în perioada următoare pe raza  municipiului Gherla, unde și Poliția Locală își face pe deplin datoria.

SZEKELY Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut