Poetul creștin Ioan Alexandru, 80 de ani de la naștere

Împlinirea a 80 de ani de la nașterea poetului creștin Ioan Alexandru va fi marcată miercuri, 29 decembrie, printr-un eveniment comemorativ-cultural organizat de Mitropolia Clujului și care se va desfășura, de la ora 12:00, în biserica din satul natal al acestuia, Topa Mică.

Personalitatea poetului Ioan Alexandru va fi evocată de ÎPS Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița și poetul Nicolae Băciuț, redactor-șef al revistei Vatra Veche și directorul Direcției Județene pentru Cultură Mureș. În cadrul evenimentului, un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Ioan Alexandru” din Sânpaul va susține un scurt recital de colinde.

Ioan Alexandru s-a născut în 25 decembrie 1941, în localitatea Topa Mică, județul Cluj, și a trecut la cele veșnice în ziua de 16 septembrie 2000, în orașul Bonn, Germania, fiind înmormântat în cimitirul Mânăstirii Nicula. Poet, publicist, eseist și om politic român, Ioan Alexandru s-a dovedit a fi, prin creația și activitățile sale, „un mare cinstitor, apărător și mărturisitor al credinței ortodoxe” – amintesc organizatorii.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut