PNL Cluj: Dacă Drulă nu era ministru centura metropolitană avea finanțare

Municipalitatea clujeană, împreună cu comunele Gilău, Florești, Baciu și Apahida au finalizat documentațiile pentru Centura Metropolitană. PNL Cluj îl acuză pe Drulă că a scos acest proiect din PNRR, precizând că dacă nu era ministru, centura de la Cluj-Napoca avea deja finanțare.

“Drulă, ai scos Centura Metropolitană din PNRR. Ai furat 4 ani de dezvoltare a Clujului. Am fi avut 4 ani să folosim banii din PRRR. Clujenii din trafic îți „mulțumesc” în fiecare zi. Municipalitatea clujeană, împreună cu comunele Gilău, Florești, Baciu și Apahida au finalizat documentațiile pentru Centura Metropolitană. Dacă Drulă nu ar fi fost ministru, astăzi se puteau folosi banii din PNRR pentru Centura Metropolitană și nu trebuia să așteptăm alți bani europeni.l”, a transmis PNL Cluj.
Centura are un traseu de 42 de kilometri, drumuri de legătură de 32 de kilometri, plus 26 de kilometri de bretele și noduri. De asemenea, sunt prevăzuți  35 kilometri pentru piste de biciclete. “Este prima și cred că cea mai importantă centură din România care are 35 de kilometri de pistă de biciclete plus cinci tunele, care ridică costurile dar ăsta e relieful Clujului…E o lucrare importantă care alături de trenul metropolitan, de metrou, de conectarea Clujului la autostradă, de pasajul de la Tăietura Turcului, toate aceste proiecte vor duce Clujul pentru următorii 30 de ani la un alt nivel”, susține primarul Emil Boc.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut