„PMP își știe drumul”

Partidul Mișcarea Populară, înființat de fostul președinte al României, Traian Băsescu, are, din luna februarie, o nouă conducere, după o perioadă îndelungată de tensiuni interne. Recent, noul lider Eugen Tomac preciza că nu va exista nicio fuziune cu formațiuni politice extremiste, PMP recroindu-și acum drumul, în așteptarea și pregătirea viitoarelor alegeri. Joi, liderul Partidului Mișcarea Populară, a întărit acest mesaj, la Cluj-Napoca.

„PMP este un partid care își știe drumul și prin mijloace democratice vom încerca mai departe să ne construim singuri o perspectivă politică. În rest, tot ceea ce încearcă să prezinte în mod incorect, unii foști colegi, unii fiind excluși, pentru că atunci când ai un comportament incorect cu cei care ți-au oferit șansa să le fii lider nu ai altă soluție/// și evident că lucrurile reintă într-o normalitate… Oamenii știu foarte bine cum și-au obținut voturile, ce înseamnă angajamentul politic față de un partid care ți-a oferit o perspectivă. Noi ne dorim ca lucruile să se clarifice cât mai rapid în sensul înțelegerii de către toți membrii noștri a situației reale, pe care cu toții o știm, au fost la congres, au participat, au votat. Nu avem nici un fel de emoții în a explica cu multă convingere și seriozitate situația de fapt. Eu o regret personal, nu mi-am dorit să ajungem în acest punct, dar nu putem nici să lăsăm lucrurile la voia întâmplării”, a declarat Eugen Tomac la Cluj-Napoca.

Totodată, el i-a avertizat ferm pe cei care care isi asumă atribuții de conducere în partid, că riscă plângeri penale.

Vă reamintim că pe 12 ianuarie, când a avut loc un Colegiu Naţional al PMP la care s-a decis convocarea congresului pentru alegerea noii conduceri naţionale, preşedintele în funcţie de atunci, Cristian Diaconescu, spunea că a avut „o surpriză neplăcută” să constate că „un grup de ‘organizatori binevoitori’ a convocat o adunare, pe care au denumit-o în mod ilegal Colegiu Naţional”. Ulterior, în luna martie, Cristian Diaconescu a fost exclus din partid.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut