Pleacă sau nu Dan Petrescu de la CFR Cluj? ”Dacă s-a plictisit lumea să ia campionate și să meargă în grupele europene, eu plec!”

Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj amenință că își va da demisia, după ce fanii echipei i-au cerut să plece la echipă după rezultatele slabe din cupele europene. Antrenorul a răbufnit la conferința de presă premergătoare meciului cu FC Argeș din Superligă, care va avea loc luni seara.

„Eu nu înțeleg în niciun fel de unde vine această presiune. În primul an am câștigat campionatul și am plecat. Am revenit, am luat iar campionatul, poate nu era meritul meu în întregime. Apoi am dus echipa în grupele Europa League, am mers până în primăvară.

Anul următor am câștigat iar campionatul, iar am mers în grupele Europa League, dar nici atunci nu era lumea mulțumită. După 6 luni au fost probleme, am plecat, iar m-am întors, iar m-au chemat. Am luat din nou campionatul, iar am ajuns în grupe.

” Poate vine altul și ia Champions League”

Băi băieți, dacă s-a plictisit lumea să ia campionate și să meargă în grupele europene, nicio problemă, eu plec! Mai mult decât să iau campionatul și să duc echipa în grupe nu pot face. Poate vine altul și ia Champions League sau ajunge în grupe. Nu înțeleg de unde vine această presiune.

Când am revenit a treia oară la echipă, am fost rugat să se reducă bugetul. Am scăpat de jucătorii cu salarii mari, care nici nu jucau prea bine, nu făceau nimic pentru club, și am luat jucători liberi de contract, cu salarii la jumătate. Am redus bugetul, am câștigat campionatul, am ajuns în grupe.

Dacă în grupe vine un arbitru și nu-mi dă gol și 3 penalty-uri cu Sivasspor ce pot să fac? Eu sunt de vină? Nu mi se pare corect! Toată lumea să strige ce vrea, dar rezultatele vorbesc pentru mine. Dacă pierd 5-6 meciuri la rând, e OK. Antrenorul de la Sivasspor avea 10 meciuri fără victorie, dar oamenii i-au dat toată încrederea. Parcă e lumea mai normală la Sivasspor.

Nu am cheltuit milioanele cheltuite de alte echipe, care sunt în urma noastră. Asta e realitatea! Dacă vrem altceva, nicio problemă! De ce să mai stau aici, pe capul oamenilor, dacă ei nu mă vor? Dacă ei nu mai vor campionate și cupe europene, bravo tată! Nu are rost să mai stau! Să vină altul și să câștige Champions League. Nu se mai poate continua cu aceste scandări. Clubul trebuie să mă susțină 100%. Altfel nu putem continua. Eu vorbesc mereu în față. Știți cine vorbește pe la spate…

Întâlnire de gradul III: patron vs antrenor

L-am sunat pe patron. I-am zis să ne întâlnim și să vorbim după meciul cu Piteștiul. Indiferent ce se va întâmpla voi rămâne în istoria clubului ca cel mai bun antrenor. Nu-mi va lua nimeni rezultatele. Nu mi-e frică de nimeni!”, a declarat Petrescu.

Referitor la meciul cu FC Argeș, tehnicianul feroviarilor a declarat: „Mereu suntem pregătiți. Din păcate, nu prea am avut unde să ne antrenăm, terenurile au fost impracticabile. Astăzi ne-am pregătit în sală, dar mâine ne vom antrena normal. Sperăm ca luni să facem un meci bun.

Nu pot să vorbesc eu de terenuri, nu sunt specialist. Aș vrea să avem teren bun la Pitești, dar am văzut că nici acolo nu mai este cum a fost odată.

În România, dacă pierzi un meci e o perioadă nefastă. Ce să mai zic de două? Prepeliță a avut mereu probleme acolo, cu toate că a obținut rezultate fantastice. În fotbal așa e, mai ales în România nu te așteaptă nimeni. Nu au răbdare, uită orice faci. Așa e peste tot, și la CFR”, a încheiat antrenorul echipei din Gruia.

Meciul din deplasare cu FC Argeș, de luni, va începe la ora 20:30.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut