Plăţile parcărilor şi a locurilor de veci, amânate

Consilierii locali clujeni au aprobat amânaarea termenului limită pentru plata locurilor de parcare şi a locurilor de veci până la data de 30 iunie 2020.

Termenul limită pentru plata acestor taxe era 31 martie, însă în contextul epidemiei coronaviruslui, pentru a se evita aglomeraţia, municipalitatea a decis o amânare.

Conform proiectului de hotărâre, având în vedere răspândirea epidemiei cu coronavirusul COVID 19 atât pe teritoriul României, cât şi la nivel mondial, fiind declarată pandemie de către organizaţia Mondială a Sănătăţii, precum şi de prognozele de creştere a numărului de cazuri de infectare în perioada imediat următoare, se impun luarea unor măsuri excepţionale de organizare a colectării taxei de parcare, valabile pentru anul în curs, prin prelungirea termenului de plată până la data de 30 iunie 2020, pentru abonamentele de parcare destinate riveranilor din cartierele municipiului, inclusiv cele situate în parkinguri.

Primarul Emil Boc a precizat, în cadrul şedinţei de consiliu local, că guvernul urmează să prelungească, la rândul său, perioada de plată a taxelor şi impozitelor locale. “Să sperăm că şi Guvernul va prelungi, aşa cum a anunţat, termenul impozitelor şi taxelor locale, adică taxa pe apartament, pe maşină, pe terenuri, până în 30 iunie. Acest lucru poate fi făcut numai prin ordonanţă de urgenţă. Pentru partea care ţine de parcări şi cimitire, suntem noi, la nivel local putem să luăm această decizie”, a declarat primarul Emil Boc.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie