Platformă online de promovare a exportului românesc

Firmele din România vor dispunde de o platformă online de promovare a ofertelor la export, finanţa de la bugetul de stat.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a anunțat că, în cadrul Programului de Promovare a Exportului, va fi realizat „Portalul de Comerţ Exterior”, administrat de Departamentul de Comerţ Exterior, pentru promovarea ofertelor de export ale firmelor româneşti şi informării lor privind cererile de ofertă primite de ambasadele şi consulatele României.

Programul finanţează parţial, din bugetul de stat, participarea firmelor românești la târgurile şi expoziţiile internaţionale, cu stand sub pavilion naţional, precum şi participările individuale, cu stand de propriu, inclusiv la misiunile economice desfăşurate în străinătate ori la manifestările online, pentru care sunt solicitate taxe. Mai pot fi decontate invitarea importatorilor străini la târgurile internaţionale organizate în România, realizarea de publicitate, reclamă, studii de piaţă etc. Programul se adresează şi agenţiilor de turism.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut