Planurile premierului extremist al Ungariei pentru 2023

Suveranitate, libertate, ocupare deplină a locurilor de muncă şi asistenţă pentru familii vor fi principalele obiective la care Ungaria nu va renunţa în 2023 chiar şi în condiţii greu predictibile, a declarat miercuri premierul ungar Viktor Orban într-o conferinţă de presă, transmite MTI.

Potrivit lui Orban, rămânerea ţării sale în afara războiului din Ucraina va continua să aibă o importanţă deosebită pentru Budapesta.

O altă prioritate a guvernului ungar va fi asigurarea creşterii economice a ţării simultan cu reducerea inflaţiei sub 10% până la finalul lui 2023.

Viktor Orban s-a referit la alegerile desfăşurate în luna aprilie, spunând că ”trei miliarde de dolari s-au confruntat cu trei milioane de alegători”, iar cei ”din urmă au câştigat”.

El a denunţat ceea ce a numit ”interferenţa străină” şi ”stânga finanţată cu dolari”. ”Nu cred că asta se va schimba în curând”, a subliniat şeful executivului de la Budapesta.

În opinia sa, votul din aprilie a fost o ”adevărată luptă pentru libertate”, în care Ungaria a trebuit să-şi ”apere independenţa şi suveranitatea” întrucât ”actori internaţionali au participat la vot cu o forţă fără precedent”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut