Planuri de intervenție „pentru fiecare unitate de învățământ”

Inspectoratele școlare vor elabora un plan local de intervenție pentru fiecare unitate de învățământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toți copiii să aibă acces la educație – informează Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit aceleiași surse, fiecare inspectorat, prin intermediul CJRAE, va pune la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00, o linie telefonică de consiliere destinată elevilor și părinților. Aceștia vor fi sprijiniți de specialiști pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere. Numerele de telefon vor fi afișate pe site-urile inspectoratelor școlare și pe paginile web ale Ministerului Educației și Cercetării: www.edu.ro și http://educatiacontinua.edu.ro/.

„În contextul actual, pentru a veni în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice, consilierii școlari vor participa și la orele de dirigenție. Complementar, CJRAE vor organiza și sesiuni online pentru profesorii diriginți, dar și pentru părinți, sesiuni care au drept scop sprijinirea eforturilor de gestionare a diferitelor situații cu care se pot confrunta în această perioadă” – precizează MEC.

Măsurile adoptate pentru această perioadă de suspendare a cursurilor au fost prezentate de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, în cadrul unei videoconferințe cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE).

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut