Pistă de crawling pentru mini-mașini la ”Oserul mare”

După mai bine de un de inactivitate, ”Oserul mare” – cel al Regiei Autonome a Domeniului Public, de pe strada Bobânia, celălalt, ”Oserul mic” fiind organizat la Expo Transilvania – a fost redeschis cu o interesantă inițiativă, una privată.

Singura noutate care i-a întîmpinat pe cei care au ajuns la redeschiderea ”Oserului mare” a fost pista de concurs pentru modele de mașini de teren, una amenajată după toate regulile artei, cu ”terenuri” în pantă, cu zone greu accesibile – cu mini-bolovani, pasaje nisipoase ori ”trunchiuri” de copaci – care reproduc condițiile ce pot fi întâlnite de participanții la competițiile auto off-road. Mașinile (evident, modele în miniatură ale unor mașini ”de teren”), care puteau fi teleghidate pe traseu, precum și prețul modic solicitat au reprezentat atracții pentru vizitatorii mai tineri ai tîrgului.

În rest, totul cam ca înaite, excepție făcând numărul reudus al vînzătorilor, care a fost depășit, de departe, de cel al vizitatorilor. Până la urmă, greu era să fie altfel: când întrerupi o activitate atâta timp este extrem de greu ca să fie reluată ca mai înainte.

Despre condițiile de igienă nu este nimic de povestit. Atâta circ s-a făcut cu redeschiderea Oserului ca acuma să nu existe nici măcar o persoană care măcar să se prefacă că ia cuiva temperatura, ori să existe un recipient (fie el și cu apă chioară) cu dezinfectat la intrare (singura, de altfel), sau să fie cineva care să spună ”domnu, vă rog sa purtati masca”. Să nu mint: a mai fost deschisă încă o poartă, dacă bine am înțeles eu pentru mnașinile vânzătorilor care pleacă din târg. În rest – nimic. Asta e calitatea serviciilor pe care le susținem, și atâta este este competența și interesul celor care le furnizează.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut