Pistă de ciclism de nivel european inaugurată la Huedin

Infrastructura Huedinului devine din ce în ce mai bogată și atractivă. În acest an s-au dat în folosință câteva investiții de real folos pentru comunitatea locală, între care cea mai importantă este aducțiunea și distribuția apei din sursa Gilău, dar și extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare din perimetrul orașului.

Ieri am fost invitați la o nouă conferință de presă în sala de ședințe a primăriei, în cadrul căreia doctorul Mircea Moroșan, primarul orașului, a informat mass media că au fost finalizate lucrările de amenajare a pistei pentru bicicliști, pe traseul fostei linii de cale ferată îngustă care a fost abandonată și desființată de foarte mulți ani.

La conferința de presă a edilului din Huedin a participat viceprimarul orașului, dna Maria Fekete Buzaș, secretarul general al orașului, Dan Cozea, președintele Grupului de Acțiune Locală Napoca Porolissum, Adina Pășcoiu și constructorul acestui obiectiv cu destinație principală de agrement turistic, dl. Alexandru Bona.

Primarul orașului a mulțumit constructorului care a reușit să finalizeze această investiție în doar patru luni de zile, menționând faptul că acest proiect s-a  născut mai de mult, prin buna colaborare dintre administrația orașului cu GAL Napoca Porolissum, pista având o lungime de 4 km și face joncțiunea cu segmentul terminat și dat în folosință de comuna Sâncraiu în cursul anului trecut.

Valoarea investiției a fost de 800.000 lei, din care 70 la sută au fost alocați din bugetul local, iar 30 la sută din fonduri europene. Traseul este foarte frumos și atractiv, a mai adăugat primarul, Mircea Moroșan, iar prin finalizarea celor 6 km din perimetrul comunei Călățele, această pistă va intra în circuitul bicicliștilor europeni.

Felicitări a adresat primăriei Huedin și constructorului, respectiv președintelui GAL Napoca Porolissum, Adina Pășcoiu, care a subliniat că noua pistă de ciclism este parte componentă a Programului Național de Dezvoltare Locală, care aduce un plus de valoare comunității locale din Huedin.

La ora 12.00, primarul orașului și o tânără biciclistă au tăiat panglica inaugurală a pistei. Edilul a menționat, din nou, cum s-a născut această pistă deosebit de frumoasă, ce va duce până la Călățele, plusând și faptul că are în lucru un nou proiect european, prin a cărei realizare dimensiunile pistelor destinate celor ce iubesc sportul cu pedale va spori cu alți 10 km, orientați spre cartierul Cetatea Veche și localitatea componentă Bicalat. Primii cicliști care au pedalat pe această nouă  pistă, frumos marcată în alb, și care au văzut Sâncraiu de pe două roți, au fost elevii din școlile orașului, aflați în vacanță.

Dumitru VATAU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut