„Pirați rutieri” depistați de polițiștii clujeni

Polițiștii clujeni au dispus imobilizarea a 11 autovehicule cu care se efectua transport de persoane în mod ilegal, în cadrul unor acțiuni pentru prevenirea și combaterea transportului neautorizat de persoane, derulate pe raza județului, în perioada 1- 8 august.

În perioada amintită au fost controlate 2335 de vehicule, iar 961 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest. Neregulile constatate au impus aplicarea a 894 de sancțiuni contravenționale, atât pentru nerespectarea Codului Rutier, cât și pentru nerespectarea legislației specifice transportului de persoane, respectiv Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și OUG 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto. De asemeni, au fost constatate 35 de infracțiuni la regimul rutier. Neregulile constatate au impus și retragerea a 12 certificate de înmatriculare – informează IPJ Cluj.

În activități, alături de polițiștii rutieri au acționat și polițiști de ordine publică, de investigare a criminalității economice și de la transporturi.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie