Pilot clujean, în echipajul elicopterului SMURD care a salvat un bărbat accidentat în masivul Piatra Mare

Un pilot din Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca, aflat în serviciu la Punctul Aeromedical Brașov, a participat la o misiune dificilă pentru salvarea unui bărbat accidentat în masivul Piatra Mare

„În data de 12 iulie a.c., pilotul clujean, împreună cu ceilalți colegi din echipajul elicopterului SMURD Brașov și cu un salvamontist din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, au fost solicitați pentru salvarea unui bărbat accidentat în masivul Piatra Mare. În urma accidentului, bărbatul a suferit un politraumatism, fiind necesară intervenția de urgență a elicopterului SMURD pentru recuperarea și transportarea acestuia la o unitate spitalicească. Deoarece zona în care s-a produs accidentul nu permitea aterizarea elicopterului în siguranță, salvamontistul brașovean a fost troliat lângă victimă. În urma intervenției prompte a echipajului, bărbatul a fost extras cu ajutorul troliului elicopterului, fiind predat ulterior, în siguranță, medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov” – informează Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca.

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație al MAI, cât și salvamontiștii, recomandă iubitorilor de natură și aventură să se informeze în prealabil asupra stării traseelor turistice, condițiilor meteo și echipamentului de care trebuie să dispună, înainte de a se aventura în drumețiile montane.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut