Pieţarii olteni oferă marfă bună în Gherla

Zi de zi, dar mai ales în zilele de târg, adică lunea şi vinerea, în cele două pieţe agroalimentare din municipiul Gherla este mare aglomeraţie.

Gospodinele au început pusul pe iarnă, lumea nu mai aşteaptă toamna, sezonul roadelor. În sprijinul lor vin în fiecare vară fermierii olteni, care au sosit zilele trecute cu primele transporturi cu gogoşari, care se vînd cu 8 lei kilogramul. Și roşiile au mare căutare, iar preţul lor variază între 4-5 lei. Vinetele din judeţele Dolj şi Teleorman sunt mai ieftine – în ziua documentării kilogramul noastre se vindea chiar şi cu 2 lei. Au fost gherleni care cumpărau chiar şi 50 de kilograme. Au apărut şi legumicultorii din comuna Jucu, care în fiecare vară vând mai ales ceapă şi varză. Alături de ei oferă zarzavaturi proaspete gospodarii gherleni, vânzători tradiţionali în piaţa mare din localitate, unde prin grija Primăriei au fost amenajate 120 de mese multicolore şi o cişmea pentru spălatul produselor.

Din piaţa gherleană nu lipsesc nici fructele proaspete. Renumiţii pomicultori din Cireşoaia (judeţul Bistriţa Năsăud), care de peste 30 de ani frecventează târgurile din Gherla, oferă în această perioadă mere, pere şi prune, după ce până la sfîrşitul lui iulie vindeau cireşe şi vişine.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut